Posted on

Elton John

Reginald Kenneth Dwight föddes år 1947 i nordvästra London. Han bytte dock namn till Elton Hercules John och är en känd pianist, sångare och kompositör. Elton John har sammanlagt sålt över 250 miljoner album över hela världen vilket har lett till att han idag är en väldigt framgångsrik artist.

Det var Eltons mormor som fick honom att börja spela piano, vilket visade sig vara något han var väldigt begåvad med. Tack vare sin begåvning blev Elton tilldelad ett stipendium till den kända Royal Academy of Music där han studera fram till mitten av 1960-talet. Skolan fick honom att bli ännu mer intresserad av musikbranschen och han började spela på hotell. År 1967 bestämde han sig för att gå på audition som hölls för låtskrivare. Auditionen ledde till att Elton träffade Bernard Taupin. Taupin gav Elton några texter som han fick i uppdrag att sätta musik till. Det gick bra och ett arbete mellan de två inleddes. Det var även under denna tiden som Elton bytte namn från Reginald.

Det första debutalbumet släpptes år 1969, andra albumet kom ett år senare. Några av hans mest kända låtar är Your Song, Rocket MAn, Goodbye Yellow Brick Road och Crocodile Dock.