Posted on

Cher

Cher är ett namn som de flesta någonsin hört. Hon föddes i Kalifornien 1946. Hennes sångkarriär började med att hon sjöng som bakgrundssångerska. Sedan bildade hon med sin man Sonny & Cher-duon på 1960-talet. Tillsammans spelade de in ett antal skivor, men den största hiten var ”I Got You Babe”. Samtidigt som hon var en del av duon spelade hon även in soloskivor. På 70-talet splittrades de och Cher valde att fortsätta som soloartist.

Cher försökte byta musikstil till rock vilket inte gick jättebra. Hon återvände då till sin tidigare stil vilket ledde till att hon släppte flera hits. Under tiden som sångerska testade hon även på lite skådespeleri.

Efter att ha jobbat på i ett antal år lyckades Cher till slut med att etablera sig som rockartist på 80-talet.

Det var dock först i slutet på 90-talet som hennes allra största succé kom, och det var med Believe-skivan. Den skivan hjälpte dessutom en ny generation att upptäcka hennes musik och henne som artist. Skivan som kom efter Believe bestod av ett antal egenkomponerade låtar vilket var rätt oväntat. Den skivan fanns dessutom endast tillgänglig online och inte i skivbutikerna som fanns.