Posted on

Rock Star

Rock Star är en underhållande musikfilm som hade premiär 2001. Den handlar om ett påhittat metalband, Steel Dragon, och utspelar sig på 1980-talet. I huvudrollen som Chris ”Izzy” Cole kommer du få möta Mark Wahlberg.

Under dagtid jobbar Izzy som reparatör av kopieringsmaskiner, men på kvällstid sjunger han. Han är nämligen medlem i ett tributband till det stora metalbandet Steel Dragon.

Det riktiga Steel Dragon-bandet har en hel del problem med sångaren vilket slutar med att han blir sparkad. Resten av medlemmarna börjar då leta efter en sångare som kan ersätta honom. Samtidigt som detta sker blir Izzy avskedad från tributbandet. Som tur är får han, tack vare ett antal groupies, en chans att provspela/sjunga som Steel Dragons nya sångare. Det leder till att han blir anställd som den nya sångaren i det stora metalbandet.

Rock Star följer Izzy genom sitt liv, både som sångare samt hur den stora framgången kraschar med privatlivet. Både på dåliga och bra sätt. Hans flickvän följer dessutom med under hela sångkarriären och stöttar honom. Izzys flickvän spelas dessutom inte av någon mindre annan är Jennifer Aniston, mest känd för sin roll i Vänner som Rachel.

Rock Star inspirerades av ”Ripper” Owens livshistoria. Han fick nämligen ersätta sångaren i Judas Priset.

Kort om Mark Wahlberg

Huvudrollen i Rock Star spelas som sagt av Mark Wahlberg. Wahlberg föddes år 1971 och är inte bara skådespelare, han är även sångare och producent. Karriären började med att Wahlberg var med i New Kids on the Block. Han slutade dock efter endast ett par månader. Därefter bildade han, tillsammans med några andra, gruppen Marky Mark & the Funky Bunch. Under tiden som artist började Wahlberg även med en del skådespeleri. Sin första roll var i The Substitute, vilket var en TV_-film. Hans stora genombrott skedde dock med Renaissancce Man.

Efter Renaissancce Man fortsatte skådespelarkarriären och idag har han varit med i ett antal välkända filmer samt nominerats till olika priser.

Wahlberg har även jobbat som affärsman en hel del. Med sina bröder äger han bland annat en restaurang. Han investerade dessutom en del och äger delar av vattenmärket Aquahydrate tillsammans med Ronald Burkle och Sean Combs. Han äger dessutom delar av andra märken, från en del av cricket lag till kosttillskott.

Wahlberg gifte sig med Reah Duham år 2001 och har tillsammans med henne fyra barn, två söner och två döttrar.